Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Predstavljanje knjige 'Ne danas'

Large dizajn bez naslova   2023 12 13t120737.142

Naslovnica knjige.

Srijeda
13.12.2023.

Bliži nam se kraj godine, a prije nego pogledamo unatrag, zaokružit ćemo je s još kojom promocijom. Evo posebnog poziva za kratkopričaše i zaljubljenike u kratku formu!

Predstavljanje zbirke priča Ne danas Joséa Luísa Peixota održat će se u petak, 15. prosinca 2023. godine u 19 sati u prostorima Edicija Božičević (Trg kralja Tomislava 18, Fusnota). Autor stiže u Zagreb, tako da će, uz prevoditelja Josipa Ivanovića, sudjelovati na predstavljanju, uz kojeg gosta iznenađenja.

Na blurbu knjige stoji sljedeće: 

Što učiniti kada vam otac oporučno ostavi putnički avion? Kako se nositi s time da vam u svakoj važnoj životnoj situaciji odjednom počnu ispadati zubi? Koji je jedini prihvatljivi način komunikacije s najboljom kirgistanskom pjesnikinjom? Tko je izmislio :-) i :-(? Tko uistinu piše knjige poznatih autora? Odgovore na ta pitanja daje nam autor (ako to uistinu jesu njegove riječi) ove knjige, koristeći ironiju i humor kao ključne sastojke ove neobične zbirke kratkih priča.

José Luís Peixoto (1974., Galveias, Portugal) jedan je od najcjenjenijih portugalskih pisaca mlađe generacije. Nakon što je 2001. dobio Nagradu José Saramago za roman Nijedan pogled (VBZ, 2004.), osnovana je nagrada za mlade autore koja nosi njegovo ime. Za roman Cemitério de Pianos dobiva Nagradu Cálamo Otra Mirada, za najbolju stranu knjigu objavljenu u Španjolskoj. Preveden je na više od trideset jezika, Knjiga je doživjela 9 izdanja u Portugalu od objavljivanja 2010. godine, te stekla autoru glas jednoga od najzanimljivijih i najčitanijih suvremenih portugalskih, a i svjetskih autora. 2016. godine s romanom Galveias osvaja nagradu Oceanos (koju mnogi nazivaju "Bookerom za portugalski jezik") za najbolju knjigu objavljenu na portugalskom jeziku. Njegove pjesme i proza nalaze se u desecima antologija objavljenih na nizu jezika. U slobodno vrijeme piše tekstove za bend Moonspell.

U listopadu je Booksa Book Club razgovarao upravo o ovoj zbirci, a dojmove članova i članica možete čitati ovdje

Vidimo se u petak!

Izvor: Edicije Božičević

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu