Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Prezentacija programa 'Šake pune oblaka'

Large novo

Foto: [BLOK] - Lokalna baza za osvježavanje kulture

Utorak
21.02.2023.

Uvijek rado izvještavamo o inicijativama koje uključuju mlade i književnost. Pogotovo kada je u pitanju pristup književnim djelima koji je svjež, dinamičan i uzbudljiv. 

Tako je program Šake pune oblaka uključio participativne radionice čitanja u učeničkim domovima i potaknuo angažiran i multidisciplinaran pristup čitanju među mladima. Na radionicama se književnim djelima pristupilo participativno i interdisciplinarno.

Ne propustite pogledati i poslušati učeničke kolaže i zvučne vinjete u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine u 20 sati u Centru mladih ribnjak.

U Učeničkom domu Dore Pejačević, domu Tehničke škole Zagreb i Učeničkom domu Novi Zagreb provele su se radionice koje su srednjoškolcima približile tri književna djela: Mladež bez boga Ödöna von Horvátha, kratku priču Paviljon Viktora Ivančića te dramu Šake pune oblaka Lejle Kalamujić, po kojoj je cijeli program i nazvan.

Radionice su objedinile zajedničko čitanje, raspravu, likovnu interpretaciju djela, susret s piscem ili glumcem te obradu pročitanog kroz medij zvuka i digitalne alate. Tekstove je odabrala germanistica i kroatistica Ivana Perica, koja je ujedno vodila susrete na kojima se kritički raspravljalo o tekstovima.

Nadalje, dizajnerice Nina Bačun i Roberta Bratović iz umjetničke organizacije OAZA vodile su likovne susrete, dok je obradu zvuka osmislila i susrete vodila radiofonistica Ljubica Letinić. Važnu ulogu u provedbi radionica imale su i zaposlenice učeničkih domova, pedagoginje Ivana Čalić Kovačević i Matea Ćukušić te knjižničarka Iva Grisogono, koje su okupljale učenike i pomagale im u pripremi za radionice.

Pridružite se ovom zanimljivom predstavljanju i druženju!

Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu