Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pričigin 2024.

Large untitled design   2024 03 06t115159.782
Srijeda
06.03.2024.

Pripremite se za još jedno nezaboravno iskustvo omiljenog splitskog festivala!

Pred nama je sedamnaesti festival pričanja priča Pričigin koji će se održati u Splitu od 19. do 23. ožujka, a po prvi put tu se našla i krovna tema – Split. O njemu će na različite načine pričati više od 40 sudionika, pojavit će se tu brojna poznata domaća i strana pripovjedačka lica, a ove godine na pozornicu će stupiti i profesionalni storytelleri, gosti iz inozemstva, Irske, Slovenije, Srbije te BiH. U planu je i međunarodna večer na Međunarodni dan pripovijedanja 20. ožujka, u kojoj ćete moći čuti priče na engleskom jeziku. 

Program započinje u utorak, 19. ožujka programom pod nazivom "Split za napredne" kada će, u splitskom Domu mladih, pripovijedati Marija Andrijašević, Katja Grcić, Tanja Mravak, Jelena Pervan, Boris Postnikov i Damir Šodan, dok će program voditi Patricija Horvat. Poslije pripovjedačkog seta, u razgovoru s Ivicom Ivaniševićem nastupit će Dino Rađa u programu "Banana Split". Prvi dan festivala zatvorit će Pričiginski party u Baraci BBQ & Brew Bar.

U srijedu, 20. ožujka Kruno Lokotar na pozornici će okupiti priče pisaca iz susjednih zemalja, Lamiju Begagić (BiH), Anu Duša (SLO), Ervina Hladnika (SLO), Faruka Šehića (BiH) i Milicu Vučković (SR). Program "Split matters" okupit će irske storytellere koji će pričati na engleskom jeziku, a to su redom: Eimer Burke, John Carew i Maria Gillen.

Nakon već odrađena dva festivalska dana, treći dan, četvrtak, 21. ožujka, donosi priče putopisaca na temu "Ča je pusta Londra kontra Splita grada", kada ćete imati priliku poslušati priče koje će ispripovijedati Goran Blažević, Vedran Buble, Gordan Nuhanović, Saša Pjanić i Jana Prević Finderle, nakon čega će nastupiti Danijela Martinović u autorskoj večeri pod nazivom "Miris Splita".

Priče domaćih pripovjedačica Sandre Grgas, Sanje Grgine, Martine Hranj, Tine Primorac i Zlatke Rodin na programu su pod temom "Splitkarenje" četvrtoga dana Pričigina, u petak, 22. ožujka, potom će uslijediti priče o Hajduku "Cili Split poludi", u kojima će sudjelovati Goran Antonijević, Đordana Barbarić, Sonja Dvornik, Magdalena Mrčela, Mate Prlić i Ljubo Pavasović Visković.

Završnog dana festivala, 23. ožujka, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održat će se dječji Pričigin, a večer je u Baraci posvećena 60. rođendanu Predraga Lucića, uz promociju knjiga Južno dvorište I, Južno dvorište II i Melodije. Uz Borisa Dežulovića, u programu će sudjelovati Damir Šodan, Siniša Vuković, Bruna Bebić, Patricija Horvat i gost iznenađenja.

Sve detalje o programu i gostima možete doznati na službenoj stranici. Zapratite i festivalske društvene mreže (Facebook, Instagram).  

Vidimo se u Splitu u tjednu ispunjenom pričama!

Izvor: Pričigin

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu