Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Promocija knjige 'Zapisci iz dodirnutih krajeva'

Large dizajn bez naslova   2023 05 31t120158.628

Foto: Mala zvona.

Srijeda
31.05.2023.

Pogađate, jedna od naših najdražih aktivnosti je izvještavanje o friškim naslovima koji zasjednu na police naših knjižara. 

Tako nas je u biblioteci „U prvom licu” dočekao novi naslov, i to knjiga putopisa Miroslava Kirina Zapisci iz dodirnutih krajeva.

Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 1. lipnja u 19:30 sati na adresi nakladničke kuće Mala zvona. O knjizi će, uz autora, govoriti Biserka Goleš Glasnović i urednica Sanja Lovrenčić, a izabrane ulomke čitat će Vid Bešlić.

Knjiga putopisa Miroslava Kirina objedinjuje bilješke iz različitih razdoblja autorova života, no odlikuje se koherentnošću i stilskom dorađenošću te se doima poput organske cjeline. Započinje zapisima iz Pariza 2005., njome dominira srednji dio posvećen boravcima u Kini, a završava kratkim bilješkama s putovanja po Hrvatskoj. Na toj se putanji autorova zapažanja kreću u širokom rasponu od posve jednostavnih svakodnevnih sitnica koje mu se nađu u vidnom polju sve do široke kulturalne problematike dalekoistočnih prostora. 

Miroslav Kirin rođen je 1965. godine u Sisku. Objavio je deset pjesničkih knjiga, fotoesejističku knjigu Iskopano (2012.), slikovnicu Zimska potraga (2015.) u koautorstvu s umjetnikom Mingsheng Pijem, autofikcionalni roman Album (2001.), za koji je dobio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini, te knjigu kratkih proza Babanija (2021.), koja je nagrađena Nagradom Fran Galović te je bila finalist regionalne nagrade Stjepan Gulin. S Borisom Vrgom priredio je 2021. godine Banijsku književnu antologiju. Godine 20022. objavio je i Nezavršeno putovanje – čitanku iz suvremene kineske poezije. Član je programskog odbora Goranova proljeća. Živi u Zagrebu gdje radi kao srednjoškolski profesor.

Uvijek se temeljito pripremamo za predstavljanja novih knjiga, tako da ćemo i ovdje priložiti mini pogled unatrag: pročitajte što je o Kirinovoj knjizi Babanija pisao Booksin kritičar Vladimir Arsenić, kao i što o samoj knjizi kaže autor u našem blic razgovoru.

Mi smo spremni, vidimo se na promociji!

Izvor: Facebook.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu