Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Promocija knjige 'Mali i Levijatan'

Large dizajn bez naslova   2024 01 24t153214.849

Foto: Mozaik knjiga.

Srijeda
24.01.2024.

Na našem književnom radaru osvanula je još jedna zanimljiva promocija!

Predstavljanje knjige Mali i Levijatan Svena Popovića, ujedno i predstavljanje nove Mozaikove biblioteke Bura, održat će se u petak, 26. siječnja u 18 sati u Spunku (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4).

Na promociji će, uz autora, sudjelovati ilustratorica knjige Klasja Habjan i urednik Andrija Škare, a razgovor će moderirati Marko Hadjur.

Roman Mali i Levijatan silno je maštovito, bajkovito djelo koje će privući podjednako iskusne čitatelje, ali i one koji tek uranjanju u čarobni svijet knjige. Roman predstavlja pisca u novom ruhu, autora koji bez straha kroči bajkovitim predjelima vlastite mašte i osvaja duhovitošću, dinamikom i dovitljivošću. Roman je ovo koji će oduševiti mlađu publiku, ali i zreliji će čitatelji u njemu itekako uživati, jer kroz metafore fino utkane u tekst progovara o velikim i važnim pitanjima današnjice.

Za razliku od prethodne dvije knjige u kojima se bavio urbanim pejzažima i tematizirao sazrijevanje i odrastanje mladih ljudi čije živote umnogome određuje pop-kultura, sada je napisao punokrvni fantasy!

Evo i djelić onoga što možete očekivati u knjizi:

Pametniji od svojih godina, pomalo ustrašen, ali spreman zagristi život – to je Mali. Mladić kojem se toliko žuri odrasti da će u toj žurbi napraviti i poneki nepromišljen korak. Jedan od takvih poteza odvest će ga ravno do Strijele i Igle, pustolova čije su dogodovštine katkad opasne, ponekad ludo uzbudljive, nekad vesele i razuzdane, ali jedno je sigurno: odvažno plove morima i prkose svemu što im ograničava slobodu.

Kada se zajedno otisnu na putovanje koje ih vodi između Paprenog pristaništa i Galebovog grotla, počet će njihova nevjerojatna avantura. Nošen valovima i vjetrom, brod Grimizna coprnica bit će njihovo sigurno mjesto na kojemu će se voljeti i prepirati, patiti se mornarskim životom te učiti jedni o drugima i o golemom svijetu oko sebe. A kada doplove do otočića na kojemu se održava slavni Festival tkanja, pred njima će se otpetljati klupka brojnih priča.

Sven Popović rođen je 1989. u Zagrebu. Diplomirao je komparativnu književnost te engleski jezik i književnost i amerikanistiku na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Piše glazbene i književne kritike za različite časopise i portale. Osim pisanjem, bavi se i prevođenjem. Književni prvijenac Nebo u kaljuži (Meandarmedia) objavljuje 2015., roman Uvjerljivo drugi (Fraktura) izlazi 2018. godine. Jedan je od osnivača TKO ČITA?, programa namijenjenog afirmaciji mladih autora te je jedan od urednika zbornika TKO ČITA? za sezone 2015./16. i 2016./17. Kratke priče uvrštene su mu u nekoliko zbornika i antologija, a među ostalim i u Best European Fiction 2017 (Dalkey Archive Press). Radovi su mu prevedeni na engleski, njemački, poljski, katalonski, makedonski i rumunjski. Godine 2023. u američkoj izdavačkoj kući Dalkey Archive Press objavljen je prijevod romana Nebo u kaljuži pod naslovom Last Night.

Vidimo se na promociji!

Izvor: Mozaik knjiga.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu