Page arrow

'Šake pune oblaka' u Zagrebu

Large untitled design  4

Foto: Ema Bednarz.

Utorak
05.10.2021.
Durieux je u goste pozvao Lejlu Kalamujić, s kojom će u srijedu, 6. listopada 2021. u 19 sati u Botaničaru razgovarati povodom izlaska njezine posljednje knjige, zbirke drama Šake pune oblaka

U razgovoru s književnom kritičarkom Petrom Bolić i urednicom knjige Ivanom Rogar Lejla će se dotaknuti pisanja, drame i kratkih priča te zastupanja marginaliziranih glasova. 

Lejla Kalamujić čitatelje je osvojila zbirkom priča Zovite me Esteban, a ovom će ih zbirkom drama, poručuju organizatori, zadržati pod jednako snažnim dojmom. Šake pune oblaka i druge drame objedinjuju eponimni igrokaz, Ugasimo svjetlo te Ljudožderku koja je već uspješno izvođena u regiji. Djela povezuje suvremena socijalna problematika: stigma homoseksualnosti i transrodnih osoba, usamljenost starih ljudi te odrastanje bez roditelja.

''(...) Lejla Kalamujić je autorica koja će, sve dok se iz temelja ne promjene stavovi i odbaci stigma, uz nevjerojatno mnogo razumijevanja i suosjećanja iz magle izvlačiti likove i nastaviti nas poticati da gradimo i obnavljamo mostove i omogućimo svim pticama da lete'', piše u kritici zbirke Petra Bolić. 

Lejla Kalamujić rođena je 1980. godine u Sarajevu, gdje je diplomirala na Odsjeku za filozofiju i sociologiju. Autorica je dviju zbirki priča Anatomija osmijeha (2008.) i Zovite me Esteban (2015.). Za potonju je osvojila nagradu Istarske županije Edo Budiša za najbolju regionalnu zbirku kratkih priča u 2015. godini. Objavljuje prozu, eseje i kritike u časopisima i na web-portalima. Bila je u užem izboru kao bosanskohercegovački kandidat za Europsku književnu nagradu 2016. godine. Dobitnica je brojnih nagrada za kratku priču.

Sve pojedinosti na linku!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu