Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Saznajte tko su Pavel i njegova prava ljubav

Large pavel96

S naslovnice knjige.

Petak
26.11.2021.

Novi roman Zorana Pilića, Pavelova prava ljubav (Hena com), bit će predstavljen u utorak, 30. studenog u 19.30 u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Uz autora, na predstavljanju će sudjelovati Neven Vulić i urednica Jagna Pogačnik.

Ona o ovoj knjizi kaže: ''Ljubav je rat. Ili – ljubav je rat? Točka ili upitnik? Svatko se od nas, nećemo si lagati, nekad u životu zapitao koji interpunkcijski znak izabrati na kraju te rečenice. Pita se to i Pavel Kubiček, glavni lik novog romana Zorana Pilića, nakon što je prešao četrdesetu, ali je i dalje poprilično 'neposložen'. Kad mu se raspadne stalna veza za koju je mislio da je unatoč svađama vrlo postojana, shvaća (ili ne?) da u svom životu nije postigao baš ništa iznad očekivanja. (...)

Pavel Kubiček na neki je način tipičan (anti)junak našeg doba, (malo stariji) dečko iz urbanog susjedstva u ljubavnom (hm?) romanu koji neodoljivo, već i samim naslovom, podsjeća na romantične komedije koje, kad su inteligentnije, skliznu i u crnu komediju. (...) Pilićeva vještina pripovijedanja, dinamika i životni dijalozi jednostavno vode čitatelja do zaljubljivanja u Pavelovu pravu ljubav.'' Sasvim dovoljno da nas ponuka na čitanje, a i na odlazak na predstavljanje (za koje su, napomenimo, potrebni COVID potvrda ili negativan test).  

Zoran Pilić, osim Pavelove prave ljubavi, objavio je i Doggiestyle (zbirka priča, 2007.), Krimskrams (roman, 2009.), Đavli od papira (roman, 2011.), Dendermonde (poezija, 2013.), Nema slonova u Meksiku (zbirka priča, 2014.), Kad su Divovi hodali zemljom (zbirka priča, 2017.) i Svijet prije tebe (roman, 2020.).

Facebook event je na linku!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu