Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Uskoro PUnKt – festival književnosti u Osijeku

Large untitled design  3

croatiatipscom, Pixabay.

Ponedjeljak
04.10.2021.

Ove godine i istok Hrvatske dobiva veliki i konceptualno zanimljiv festival za knjigoljupce, a i za ljubitelje ostalih umjetnosti. Od 7. do 14. listopada 2021. godine na više poznatih osječkih lokacija održat će se premijerno izdanje intermedijalnog festivala književnosti PUnKt.

Program prvog PUnKt-a, čiji naziv ustvari predstavlja skraćenicu obuhvaćenih pojmova (P – Panonija, U – Umjetnost, n – novi mediji, K – Književnost, t – teorija), koncepcijski je podijeljen u četiri cjeline. To su: Teorijski punkt (tribine i okrugli stolovi), Interpretacije (umjetničke obrade književnih djela), Artestiranje (razgovori s umjetnicima o umjetnosti) te Recepcije (razgovori s interpretiranim književnicima).

Više od 30 raznolikih događanja u osam dana Festivala održat će se na šest lokacija – na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, u Kulturnom centru Osijek, Galeriji Knifer, Atelier baru, Muzeju likovnih umjetnosti i Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek. Festival organiziraju Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku i Filozofski fakultet Osijek, a kreirali su ga, pod vodstvom mentora/profesora, studenti koji su književne predloške i autore obrađivali u okviru studijskoga usavršavanja. 

Program Festivala uključuje raznovrsna događanja čiji je sadržaj definiran prema poznatim književnim uspješnicama. Stoga će posjetitelji, primjerice, moći uživati u likovnoj izložbi naslovnica, dramskim izvedbama, ilustracijama i zvukovnim eksperimentima te kreativnim videoradovima nastalima prema odabranim književnim prizorima.

Program obuhvaća i umjetničke razgovore, tribine, okrugle stolove s teoretičarima i slično, a upotpunjen je i sajamskim dijelom. Cilj je PUnKt-a sintetizirati različite oblike umjetnosti te njegovati otvorenost prema novim umjetničkim izričajima. 

Detaljan program potražite na linku.

Pozdravljamo ovo oplemenjivanje osječke kulturne scene!


Izvor: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku




 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu