Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poziv na višejezičnu radionicu poezije

Large 408854646 773902564777445 244849008645737985 n

Foto: Centar za kazalište potlačenih POKAZ.

Četvrtak
07.12.2023.

U sklopu ovogodišnjeg Zimskoga bazara u Živom ateljeu, Centar za kazalište potlačenih POKAZ organizira još jednu radionicu poezije!

Pribilježite u kalendare – radionica će se održati u utorak, 12. prosinca 2023. godine s početkom u 17 sati u prostoru Živog ateljea DK. 

Radionica je otvorena za sve: pjesnike i pjesnikinje, nepjesnike i nepjesnikinje, kao i sve izvan, onkraj i unutar ove razdjelnice. Koristeći metodologiju koju su razvili u sklopu sekcije za poeziju, voditelj i sudionici će istraživati jezik, njegove zamke i obećanja, i poigrati se s njegovim duboko utkanima proturječjima i napetostima.

Vaše je samo da ponesete jednu pjesmu po izboru. Ona može biti napisana na bilo kojem jeziku ili narječju -- što više, to bolje! -- sve dok NIJE vaša (tj. NISTE njen autor ili autorica). Radionicu će voditi pisac i dugogodišnji član kolektiva POKAZ Dinko Kreho.

Za sudjelovanje se pribilježite u formular koji se nalazi ovdje, kako bi organizatori imali predodžbu o okvirnom broju sudionica.ka.

Više o POKAZ-ovu radu i djelovanju općenito, kao i o njihovim publikacijama, možete saznati ako pogledate snimku predstavljanja u Booksi. U ovom kontekstu posebno je zanimljiva njihova publikacija koja je rezultat estetskog istraživanja i kreativnog eksperimenta, fanzin Poezija otpora, nastalome iz niza kazališno-pjesničkih radionica koje su pod ovim nazivnikom održale.

Vidimo se!

Izvor: Centar za kazalište potlačenih POKAZ.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu