Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Završila ljetna sezona Bookse u parku!

Large 1.6.   18.7.
Nedjelja
18.07.2021.

Završilo je još jedno ljetno izdanje Bookse u parku!

Iza nas je 7 tjedana književnog, glazbenog i participativnog programa, više od 60 događaja u parku, 5 koncerata, preko 1700 posjetitelja, i bezbroj lijepih trenutaka u parku u maloj Martićevoj.

Počeli smo 1. lipnja s razgovorom o zbirci Pjevaj, Molly Zrinke Posavec, plesali na koncertu Sare Renar, nastavili s razgovorom o Knjizi praznika Marka Pogačara, još malo plesali, slavili život i prisjetili se prijatelja Ante Perkovića na Škrabici s Kraljem Čačka. Održali smo i tribinu o stripu, odvaljivali se poezijom s Adrianom Oproiuom, učitali Silbu Ljutak i Luku Ivkovića, mislima putovali oko svijeta i razgovarali o ljubavi s Davorom Rostuharom, književno se senzibilizirali o afričkoj književnosti, OPET plesali na Škrabici s Ninom Romić, predstavili Književnu zadrugu iz Sarajeva, razgovarali o poeziji na živo s Evelinom Rudan, plesali s Radosti, ugostili festival Prvi prozak na vrh jezika, i napokon, JOŠ plesali uz Ivana Grobenskog, jer sve je ljepše uz glazbu. A to je tek mali dio programa!

Mnoge druge programe održali smo u suradnji s partnerima: Hrvatsko društvo pisaca, Institut za etnologiju i folkloristiku, Attack, Društvo hrvatskih književnih prevodilaca, Goranovo proljeće, Vox Feminae Festival, WHW, Zagreb Pride, Festival europske kratke priče, Skribonauti, Hrvatska sveučilišna naklada, HS AICA, Durieux, Hena com, Kinoteka, Kazalište Knap, Klub za ekspedicionizam i kulturu, Hrvatski P.E.N. centar, Galerija Miroslav Kraljević, MeandarMedia, Hrvatska zaklada za znanost, Book&Zvook, Motel Trogir, OceanMore, Goethe Institut Hrvatska, Hrvatski Centar ITI, Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela, Književna zadruga, Kultipraktik, Prvi prozak na vrh jezika, Siva zona, Bacači sjenki, a ništa ne bi bilo moguće bez tehničara: Vinpa, Bero, Roko, Žuna, Sven. Hvala im svima!

Hvala Platformi Upgrade čije kampanje Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu smo bili dio, kao i Centru za mirovne studije čiji se dio programa 8. Tjedna IZBJEGLICAma! održavao na Booksi u parku.

Hvala i našoj staroj i novoj publici, svim slučajnim posjetiteljima, biciklistima koji zastanu pogledati pa ostanu na programu, turistima koji uvijek najavljuju vraćanje, svima vama koji ste nas pratili online i svima vama koji nas podržavate! Napisali bismo "Mi smo tu zbog vas", ali prilično smo sigurni da je taj slogan već zauzet.

Na kraju, ali ne najmanje bitno, hvala našim donatorima: Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici grada Zagreba i Zakladi Kultura nova. Programe smo održali u sklopu Godine čitanja 2021., koja barem iz perspektive Bookse u parku izgleda lijepo.

Vidimo se na babljem ljetu, a dotad odosmo na kolektivni godišnji!

g

Možda će vas zanimati
Video
Homepage devdeeste 11.06.2021.

Razgovor o zborniku 'Devedesete'

Na Booksi u parku održan je razgovor o znanstvenom doprinosu, primjeni i generacijskoj perspektivi zbornika 'Devedesete. Kratki rezovi'.

Video
Homepage 186845999 3923416274438507 7021523380776588581 n 31.05.2021.

Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje

Na tribini 'Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje' u parku ispred Bookse gostovale su Olja Savičević Ivančević i Ivana Bodrožić. Kako je protekao razgovor - otkrijte u videu!

Video
Homepage booksa u parku 26.06.2018.

VIDEO: Ivana Bodrožić i Olja Savičević Ivančević

Nagrađivane književnice u programu 'Booksa u parku' govorile su o stranim izdanjima svojih knjiga i statusu žena u književnosti.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu