KRITIKA 122: Miljenko Jergović

'Psi na jezeru' ne donose nikakav pomak u ideološkoj dimenziji autorske poetike, a ne donose ga ni na njenim drugim planovima. 

KRITIKA 121: Ermis Lafazanovski

'Hrapeško' je narativ koji za svoje literarne uzore nedvosmisleno uzima narodnu pripovetku i njen prosvetiteljski upgrade. 

KRITIKA 120: Kemal Mujičić Artnam

Ako je književnost područje borbe tada 'Vrijeme za ljubav' ne pripada književnosti već najamničkom tekstu. Tekstu čiji je cilj umiliti se publici.

KRITIKA 119: Mirjana Dugandžija

Tretiranje 'Nekoliko dana kolovoza' kao 'romana s ključem' najmanje je opravdan i produktivan kut čitanja teksta od svih koji se nameću. ...

KRITIKA 118: Ludwig Bauer

'Zavičaj, zaborav' napisan je šezdeset godina prekasno, u trenutku u kojem je diskurs o Drugom svjetskom ratu izgubio svoju važnost i svoj semantički potencijal .

KRITIKA 117: Andrea Zlatar

Andrea Zlatar svoje kritičko čitanje obogaćuje intimnom pripovednom notom na tragu esejističke prakse Dubravke Ugrešić, ali sa znatno blažom ironijskom distancom. 

KRITIKA 116: Dean Duda

Dudina knjiga nameće se kao ključna referentna točka za sve pokušaje reartikulacije i revalorizacije književnih zbivanja u posljednjem desetljeću.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.