Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
Piše: F. B.

Veliki Booksin godišnji horoskop

Large astro 2

Booksini astrolozi na terenu

Petak
12.03.2021.

Dok ste vi lješkarili po terasama kafića, naši zvjezdoznanci prostrli su astrološke karte i sastavili godišnje horoskope za svih 19 znakova. Poštedjet ćemo vas opširnih nalaza i navesti samo ono najosnovnije. Tek toliko da se možete orijentirati. Utjecaj zvijezda je važan, ali nije presudan – sve je na kraju do vas i vaše volje da u određenom trenutku uhvatite poslovičnog bika za poslovične rogove. Također, ako već niste, na ovom se mjestu možete informirati o karakteristikama zodijačkih znakova.

Dublinski zet (29.01.-17.02)

Mars u opoziciji s Kulenovom Sekom tijekom proljetnih mjeseci donijet će Dublinskim zetovima (snahama) značajan nemir i nestabilnost. Osjetit će poriv da negdje otputuju ili bezrazložno dangube u hladovini kakve črišnje, ali to neće potrajati. Dublinski zetovi i snahe promptno će ugasiti taj plamen i srčano se baciti na posao. Lijepo je biti marljiva pčelica, no katkad morate povući ručnu, zastati i pomirisati rojžice ili popiti pivo. Također – tri statusa godišnje na fejsbuku sramotno je premalo. Vaš stvarni i virtualni društveni život trpe, a to dugoročno nije dobro!

Poetesa (18.02.-05.03.)

Bit će ovo godina velikog uzleta za Poetese. Mogući i veliki dobici na lotu, ali isto tako i nepromišljeno uplovljavanje u ozbiljne ljubavne veze. Svemu je krivo nepredvidivo ljetno hula-hop hopsanje Saturna. Izbjegavajte bilo što ozbiljno, naročito ozbiljne ljubavne veze! A ako već jeste u vezi, razmislite o raskidu iste. Za greške takve vrste uvijek ima vremena.

Buendia (06.03.-27.03.)

Do jeseni Buendije će mirno navigati svakodnevicom, a onda će ih Jupiter u Negližeu gurnuti u nezavidan položaj. Promislite kome ste se zamjerili, možda niste vratili davno posuđenu knjigu ili nešto drugo? Da, uvriježeno je mišljenje da se posuđene knjige ne vraćaju, no to je samo urbana legenda. Morate vratiti knjige i to u razumnom roku, posebice ako ste ju posudili od nekoga rođenog u znaku Lava Nikolajeviča! Naime, Nikolajeviči jako paze na te stvari, a i osvetoljubivi su. Mogli bi vas olajavati naokolo!

Kabanica (28.03.-18.04.) 

Kabanice iznad tridesete – prestanite računati kada bi na vas mogao doći red za cijepljenje. Umjesto da širite nervozu na ukućane, okrenite se relaksirajućim sadržajima – pođite u prirodu, pogledajte proširenu verziju trilogije Hobbit, eksperimentirajte sa sirevima, proučite djela Vitomila Zupana ili raščistite onu kramu u šupi. Većina tih stvari neće vam nikad trebati. Bacite ih!

Lažeš, Melita (19.04.-05.05.)

U petoj astrološkoj kući doći će do velikog provjetravanja. Bit će ovo godina novih početaka, ali problem je u tome što Lažeš, Melite nisu sklone promjenama. Razumijemo vas, toliko ste vremena i truda uložili ne bi li napokon dosegnuli životnu kolotečinu i ne želite to remetiti. Međutim, tako je kako je, 2021. u mnogočemu mogla bi biti jedna od onih prijelomnih. Merkur u sinergiji s Pijanim Kočijašem istjerat će vas iz rupe u kojoj vam je baš potaman. Mogao bi to biti korak od sedam milja i koliko vidimo – ne unatrag!

Draguljče (06.05.-29.05.)

Koncem vladavine Dvocvijeta prijeti sumračno razdoblje koje na sreću neće potrajati. Loš utjecaj Lila Gaća u egzilu bit će oslabljen ulaskom Neptuna u sazviježđe Komunikacijskog Stručnjaka i Draguljčad će moći odahnuti. Tijekom gore spomenutog razdoblja izbjegavati punjene lignje, oktopusa na žaru i neprimjerene količine gumenih bombona!

Samodopadni berekin (30.05.-14.06.)

Povoljan aspekt Oriona tijekom svibnja i lipnja bit će dodatno osnažen superpovoljnim aspektom Obijesne Služinčadi koji će potrajati faktički cijelo ljeto i dobrim dijelom jeseni, što jamči Samodopadnim Berekinima berićetnu godinu. Razmislite o ulaganjima, ali pritom ne mislimo na ulaganja u kladionice!

Vinopija (15.06.-07.07.)

Vinopije ove godine neće biti miljenici božice Fortune. Zvijezde vam naprosto nisu sklone. Najbolje će biti da se pritajite i pričekate da loši utjecaji minu, a to bi se prema našim kartama moglo očekivati tek sredinom vladavine Vukojarca. Pripazite na sve, pa čak i kada vam se nešto učini kao dobra prilika – ne brzajte. Promislite o svakom koraku. Klonite se suhomesnatih proizvoda, prigrlite poriluk!

Mila Gera (08.07.-31.07.)

Ništa nas ne smije iznenaditi – geslo je Milih Gera i to je uistinu tako. Rođeni u ovom znaku pripravni su na sve i ne žive u oblacima. Ipak, ova godina donijet će im nekakvu neobjašnjivu melankoliju, Mile Gere često će biti zamišljene i pomalo odsutne duhom, a za sve je kriva Hendrixova Izmaglica u konjukciji s Marsom. Valja odmah reći da će se mnogi osjećati ugodno u društvu melankoličnih Milih Gera, a to bi u konačnici i samim Gerama moglo biti od koristi.

Dvocvijet (01.08.-15.08.)

Velike turbulencije na financijskom planu! Novac će lako dospijevati na vaše tekuće račune i još lakše odlepršati nekamo. Ne gubite vrijeme pokušavajući shvatiti što se događa, prepustite se, a ono što se događa ionako ponajviše ovisi od kretanja nebeskih tijela. U vašem slučaju stvar je jasna – pod utjecajem ste malenog sazviježđa Kurta Russella koje će cijele godine obitavati točno u dvorištu vaše astrološke kuće. Imat ćete osjećaj kao da vam susjedi svakodnevno roštiljaju pod prozorom. Pridružite im se, ne propitujte okolnosti.

Starac u moru (16.08.-02.09.) 

Priroda Staraca u moru nepokolebljiva je i neslomljiva. Ni nestabilan položaj Lunarnog Džeparoša, ni povoljan aspekt Čardaš-Plutona na nikad održanim Interliberima neće bitno utjecati na vas. Katkad se čini da vaš unutarnji svijet više utječe na planete nego što bi one ikada mogle utjecati na vas. Neobičan slučaj, ali astrološke karte ne lažu.

Lav Nikolajevič (03.09.-20.09.)

Mnogi od Lavova Nikolajeviča mogli bi ove godine zasjesti na važne pozicije, domoći se gradonačelničke stolice ili položaja dožupana. Trocki u egzilu i šokantan pad Pjevača Šlagera otvaraju neslućene mogućnosti. Dobre su to vijesti za Nikolajeviče, no koliko će biti dobre za sve ostale – o tome će svoje reći povjesničari. I, jasno, komunikacijski stručnjaci.

Tragedija lišća (21.09.-10.10.)

Već je rečeno, ali nije naodmet ponoviti – da ih nema, Tragedije lišća valjalo bi izmisliti. Čak su im i zvijezde sklone! Dobar dio godine Uran će biti u Stečaju što će svakako biti dobar vjetar u jedra rođenih u znaku Tragedije lišća. Mali savjet – umjesto prakticiranja joge mogli biste se okušati u brazilskom džiu-džicuu ili realnom aikidu. Čisto radi promjene.

Posljednji nažigač (11.10.-26.10.)

Posljednjim nažigačima okolnosti idu na ruku. Kada dođu šugava vremena svi kažu – e, nekad je bilo bolje. Posljednji nažigači to uvijek govore i ispada da su bili u pravu. Sjeća li se još netko 2017., 2018., eh, to su bila slavna vremena. A nismo ih znali cijeniti.

Bro (27.10.-23.11.)

Svakog dana Bro se kocka s prevarantom životom i bila bi astrološko-poetska pravda da u nevjerojatnom obratu na koncu dobije taj meč. Na žalost Venera uskoro ulazi na Sauronovu Vrištinu i otežava život Broovima. Ne bi nas iznenadilo da vam netko od bliskih ljudi zabije nož u leđa radi svojih malih osobnih interesa. Kad kažemo 'nož', ne mislimo na pravi kuhinjski nož, već više onako figurativno. U smislu izdaje. Znamo, navikli ste, ali mogli bi malo i pripaziti.

Šiške (24.11.-08.12.)

Pravo pitanje nije što Šiškama donosi 2021., već tko su, k jarcu, Šiške!? Naši astrolozi nemoćni su pred ovim misterijem. Ne možemo ih jasno vidjeti, predaleko su iza Andromedina pojasa, siluete u zodijačkoj kmici. Who watches the Watchmen? Šiške?

Khaleesi (09.12.-29.12.)

Postoje razdoblja kada se zvijezde poslože tako da je sve moguće. Ove godine Kališe bi mogle donijeti prevagu nad silama zla, a ako to netko uistinu može – onda su to rođeni u ovom znaku. Uključite se u izbore i pomrsite račune Lavovima Nikolajevičima. Samo pazite, nisu svi Nikolajeviči problematični. Ima među njima i pristojnog svijeta pripravnog na postizborne koalicije!

Vukojarac (30.12.-10.01.)

Zodijačkim operativcima Vukojarcima sreća je skoro nadohvat ruke. Na putu vam jedino stoji visoka tamnokosa žena ili visoki tamnokosi muškarac. Kao nešto traži od vas ta visoka tamnokosa osoba, ne znamo točno što, ali ne nasjedajte – riječ je o uljezu! Vidimo i nekakvu kuću i nekakvu svađu u toj kući. Zaobiđite je. Dalje ne vidimo nikakvih prepreka. Samo lijepo šibajte naprijed.

Šugaman gđe Dalloway (11.01.-28.01.)

Sazviježđe Sumnjičavog Postolara nezgodno se križa s putanjom Ume Thurman tvoreći takozvani Čvor Pomutnje što će se loše odraziti na Šugamane. Za ljetnih mjeseci distancirajte se od ljudi, sklonite se negdje u planine, ali neka to budu planine s kojih se može vidjeti more. Što se tiče prehrane – Kinder Bueno vam nisu prijatelj!

foto: Wilson Lam

F.B., 12. ožujka 2021., Zagreb

Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda će vas zanimati
Pisma Pukovniku
Homepage hodanja ceznje naslovnica 15.10.2021.

Dnevnik o dnevnicima: Benno Meyer-Wehlack

Teško je oteti se dojmu da je dan kada je Benno upoznao Irenu Vrkljan jedan od ključnih u cijelom njegovom životu. Kao da je s njom pronašao ili upoznao najbolju verziju sebe.

Piše: F. B.

Pisma Pukovniku
Homepage vi%c5%a1egrad 01.10.2021.

Andrićeva 1961.

Prije točno šezdeset godina Ivo Andrić dobio je Nobelovu nagradu za književnost.

Piše: F. B.

Pisma Pukovniku
Homepage mali%c4%87 22.09.2021.

Dnevnik o dnevnicima: Zdravko Malić

Dnevnički maraton kroz pustinju i prašumu Malićevih osamdesetih i devedesetih avantura je od koje na trenutke gubite dah, ali i slika vremena i života koje je vrijedilo proživjeti.

Piše: F. B.

Pisma Pukovniku
Homepage zivot kao voda hlapi naslovnica 1 03.09.2021.

Dnevnik o dnevnicima: Divna Zečević

Čitanje dnevnika svojevrsno je bivanje u životima drugih. Prva stanica na ovom putovanju je 'Život kao voda hlapi', dnevnik Divne Zečević.

Piše: F. B.

Pisma Pukovniku
Homepage open 20.08.2021.

Booksa se otvara, ljeto ide kraju

I ne samo da otvaramo 24. kolovoza, usput i promišljamo o nedaćama, o neizvjesnoj jeseni, novoj navali korone i mogućem lockdownu, a to nam nikako ne bi odgovaralo.

Piše: F. B.

Pisma Pukovniku
Homepage dnevnik 30.07.2021.

A mi ćemo čitati dnevnike

I mi u Booksi moramo nešto čitati, ali što? Upravo se pripremamo zaroniti u tisuće stranica dnevničkih zapisa!

Piše: F. B.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu