Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju

Large rmk cover Dizajn loga i knjige: Zoran Đukić
Utorak
16.01.2018.
Knjiga Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju antologija je suvremene književnosti Levanta (Jordan, Libanon, Palestina, Sirija). Objavljena je u sklopu 13. Booksine Revije malih književnosti, godišnjeg književnog festivala kojeg organiziraju udruga Kulturtreger i književni klub Booksa.
Ova antologija uvodi nas u svijet duge književne tradicije zemalja Levanta koja nas zanima u svojoj suvremenosti. Stoga je selektorica Zeina G. Halabi birala po kriteriju vremena i prostora, ali i s jasnom namjerom da široko obuhvati razne žanrove i poetike ne bismo li dobili uvid u bogatstvo različitosti i trodimenzionalnost književnih scena.
Knjiga se i dalje može nabaviti u Booksi po cijeni od 30 kuna, ali sada se može pročitati i besplatno u digitalnom formatu
Antologiju su uredili Miljenka Buljević i Luka Ostojić. Tekstove su s arapskoga preveli Daniel Bučan, Tatjana Paić-Vukić, Antonia de Castro Burica, Anita Ćosić, Milica Sturz, Mustafa Alajbegović, MHD Said Almahad i Linda Al-Dujaily.

KLIKNUTI: Antologija Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju u PDF formatu
Možda će vas zanimati
Iz Revije malih književnosti
Homepage rmk levant   vizual   copy 30.11.2017.

Tko dolazi na Reviju malih književnosti?

Predstavljamo autorice i autore iz Levanta koje ćemo predstaviti na Reviji i u antologiji 'Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju'.

Piše: Booksa

Iz Revije malih književnosti
Homepage rmk 26.11.2017.

Sjedinjene države Levanta – Program

Od 5. do 10.12. stižu nam autori/ce iz Levanta na 'Reviju malih književnosti' i 'Human Rights Film Festival'. Evo što izdvajamo...

Piše: Booksa

Iz Revije malih književnosti
Homepage rmk levant   facebook cover   copy 07.11.2017.

Revija malih književnosti: Sjedinjene Države Levanta

'Revija malih književnosti' i 'Human Rights Film Festival' će od 5. do 10. prosinca predstaviti autore iz Jordana, Libanona, Palestine i Sirije.

Piše: Booksa

Iz Revije malih književnosti
Homepage guerinot 05.11.2017.

Političko u estetskom

Iz Levanta nam na 'Reviju malih književnosti' stižu autorice i autori koji nas vode dalje od eksplicitnog sekularno-nacionalističkog diskursa.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu