Page arrow
24.06.2022. u 12:00 @ Booksa

Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Large untitled design  71 Fotografija: Kyril Rubinstein.
Ponedjeljak
20.06.2022.

Još jedna akcija Svi za knjigu, knjiga za svakoga! u Booksinom parku nam se bliži! Termometar opasno jurca tridesetici, naše misli nekim južnijim krajevima, a kalendar terminu godišnjeg. Da nam pod suncem na plaži (ili na balkonu) ne ponestane materijala za čitanje, najvažniju sporednu stvar ljeti, svratite u Booksin park opskrbiti se knjigama, i to od 12 do 18 sati uz predloženu donaciju od deset kuna po knjizi

Ova akcija svima je korisna - i vama koji više nemate mjesta za knjige u stanu, i vama koji svoje biblioteke još prikupljate, i vama koji svesrdno vjerujete da je knjiga najbolji poklon. Najviše se tijekom akcije uznoje vrijedni volonteri koji nam uvijek hitro pomognu knjige sortirati, raznositi ih i paziti da svaka od njih nađe pravog udomitelja.

Obavezno navratite do parka ispred Bookse na akciju i bacite oko na štivo koje se nudi, ljetni gutač knjiga u vama bit će vam zahvalan!

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2022

Stiglo je naše omiljeno godišnje doba, počinje Booksa u parku!

U idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s našim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve vas koji želite pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na našim policama. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.

S nama su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćemo na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča.

Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji Učitavanja, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Sve detalje pronađite na linku!

Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača. Još jednom hrlimo ususret ljetu s Booksom u parku: s kvartom i za kvart! 

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu