Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
Booksa u parku 2022 - prošla događanja
Booksa u parku 2022
14.07.2022. u 19:30 @ Booksa

Književna senzibilizacija: (Još jednom) o Iranu kroz poeziju i glazbu

Na još jednoj tribini Književne senzibilizacije o Iranu razgovarat ćemo o važnom mjestu poezije, a potom i glazbe u perzijskoj kulturi.

Booksa u parku 2022
13.07.2022. u 20:00 @ Booksa

KAKO GRADITI MREŽE I ZAŠTO: Od otpora prema održivosti

Publikacija 'KAKO GRADITI MREŽE I ZAŠTO: Od otpora prema održivosti' značajan je doprinos uključivanja često zanemarenih jugoslavenskih iskustava i prakse umrežavanja.

Booksa u parku 2022
12.07.2022. u 20:30 @ Booksa

Škrabica: MAR

Na posljednjoj Škrabici ljetne sezone Bookse u parku svira nam MAR.

Booksa u parku 2022
08.07.2022. u 20:00 @ Booksa

Razgovor s Norom Verde

Na Booksinoj tribini s Norom Verde razgovarat ćemo o romanu 'Moja dota' i brojnim drugim temama.

Booksa u parku 2022
06.07.2022. u 20:00 @ Booksa

Predstavljanje zbirke 'Dobrota razdvaja dan i noć'

Godinu dana nakon izlaska po prvi put predstavit ćemo knjigu 'Dobrota razdvaja dan i noć' Marije Dejanović.

Booksa u parku 2022
05.07.2022. u 20:00 @ Booksa

Predstavljanje aktivističke početnice 'Na valovima feminizma'

Tekstovi u ovoj početnici obuhvaćaju širok spektar tema kojima se Platforma od osnutka bavila – od reproduktivnog nasilja, preko seksualnog obrazovanja, reproduktivnih prava trans, interspolnih i rodno varijantnih osoba, itd.

Booksa u parku 2022
02.07.2022. u 20:00 @ Booksa

Pisati u množini

U razgovoru o kolaborativnom kritičkom radu ugostit ćemo dva kolektiva koji se bave višeglasnim promišljanjem izvedbene umjetnosti.

Booksa u parku 2022
01.07.2022. u 19:00 @ Booksa

Festival Prvi prozak na vrh jezika

I ove godine na Booksi u parku održat će se bogat program festivala Prvi prozak na vrh jezika!

Booksa u parku 2022
30.06.2022. u 20:00 @ Booksa

Festival Prvi prozak na vrh jezika

I ove godine na Booksi u parku održat će se bogat program festivala Prvi prozak na vrh jezika!

Booksa u parku 2022

Stiglo je naše omiljeno godišnje doba, počinje Booksa u parku!

U idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s našim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve vas koji želite pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na našim policama. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.

S nama su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćemo na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča.

Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji Učitavanja, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Sve detalje pronađite na linku!

Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača. Još jednom hrlimo ususret ljetu s Booksom u parku: s kvartom i za kvart! 

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu