Page arrow
20.10.2022. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje + #1

Large uc%cc%8citavanje kaverica  1
Utorak
27.09.2022.

Učitavanje + novi je projekt kreativnog dvojca iz književne tribine Učitavanje, Martina Majcenovića i Vigora Vukotića, na koji smo se odlučili inspirirani brojnim upitima mladih autora o tome gdje dobiti kvalitetan fidbek na prve književne radove.

Riječ je o susretima koje ćemo svaka dva mjeseca organizirati u Booksi. Na njima ćemo čitati i komentirati i vaše radove, naravno ako se odvažite prijaviti i dođete ih podijeliti s grupicom zainteresiranih.

Učitavanje+ bit će neformalni susreti gdje će se u kreativnom, parlamentarnom i nadasve ležernom ozračju autori međusobno poticati u pisanju i, vjerujemo, davati si što konstruktivnije komentare i kritike.

Za razliku od klasičnog Učitavanja, Učitavanje+ održavat će se bez publike, u zatvorenom krugu, u intimnoj kreativnoj atmosferi gdje ćemo imati svu slobodu smijati se, govoriti ružne riječi i suditi knjige po koricama.

Martin i Vigor bit će stalni voditelji tih susreta, a povremeno će nam se na druženjima pridružiti i pojedini gosti iz svijeta književnosti uključujući i afirmirane domaće autore.

Za prijave na sudjelovanje na Učitavanju+ pošaljite nekoliko pjesama ili kratkih priča, sažetu biografiju na mejlove knjizevnatribinaucitavanje@gmail.com i booksa@booksa.hr, ili nam se javite putem Facebooka i Instagrama.Slažite rečenice, lupajte enter, vidimo se uskoro u Booksi!

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage untitled design  3 26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
Homepage 279551677 523169955923395 511909098568880592 n 05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Poezija
Homepage erik mclean pgtsogzn9wm unsplash 22.04.2022.

Antonio Karlović - izbor pjesama

Antonio Karlović gostovat će na tribini 'Učitavanje' i tim povodom donosimo izbor njegovih pjesama.

Poezija
Homepage lucas sankey orfhtn5bbtm unsplash 21.04.2022.

Tomislav Augustinčić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor jedne objavljene i dvije rukopisne pjesme Tomislava Augustinčića.

Poezija
Homepage peter yost ah9tydidlka unsplash 16.03.2022.

Roko Relić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Roka Relića: 'Gdje je nestao Che Guevara?', 'Plavo-smeđe', 'Neka je budala zapalila svijet' i 'Murphyjeva zakonska pitanja'.

Poezija
Homepage victoria strukovskaya mihsjirlvpg unsplash 14.03.2022.

Ines Kosturin - izabrane pjesme

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Ines Kosturin iz zbirke 'Herbarij': 'Dječje slabosti', 'Prepoznajem u sebi sve više', 'Vještina završetaka' i 'Običaji'.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu