Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
16.11.2022. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Barbara Tomaš i Hana Kunić

Petak
11.11.2022.

Učitavanje nam u studenom predstavlja Barbaru Tomaš i Hanu Kunić, dvije svestrane autorice pred kojima je, sigurni smo, uspješna književna karijera.

One će čitati svoju poeziju i razgovarati o njoj i brojnim drugim temama s tandemom Učitavanja, Vigorom Vukotićem i Martinom Majcenovićem.

Barbara Tomaš rođena je 2000. godine u Splitu, a trenutno živi u Trogiru. Studentica je treće godine kroatistike i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prije početka filozofiranja pohađala je srednju školu za veterinarskog tehničara u Kaštel Štafiliću. Pisanje, odnosno zapisivanje joj je uvijek bilo prisutno kroz život, nikad se nije zagubilo, samo je mijenjalo oblike. Ponajviše u obliku kratkih priča, tzv. pjesmama i tokovima misli putem dnevnika. Malo čemu u životu bi dopustila da prođe nezapisano jer ipak snažno vjeruje da čovjek svakom trenutku u svom životu treba odati počast i zapisati ga kako se ne bi zagubio. Ipak svi ti sitni trenutci stavljeni na jednu hrpu čine nas ovime što smo danas. U slobodno vrijeme druži se s ljudima, sluša ih i promatra, crta, piše, fotografira, čita, vozi bicikl i stalno dodaje nove hobije na svoju listu kako slobodno vrijeme ne bi postojalo.

Hana Kunić (1994., Varaždin) magistrirala je Glumu i lutkarstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku 2017. godine. Kao Erasmus+ studentica studirala je Glumu i na Faculty of Theatre and Television u Cluj-Napoci u Rumunjskoj, a ove godine upisala je diplomski studij Dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao glumica i lutkarica, surađivala je i surađuje s mnogim hrvatskim kazalištima i umjetničkim organizacijama. Suosnivačica je Umjetničke organizacije Favela. Voditeljica je studentske dramske grupe Kazališnog studija mladih varaždinskog HNK, a kao dramska pedagoginja djeluje i u romskom naselju Kuršanec, u sklopu projekta Studija Pangolin. Godine 2018. izdala je zbirku pjesama naslova Rika. Poezija i kratke priče objavljivane su joj u zbornicima i na internetskim portalima. Njena drama Plavo i veliko emitirana je na Radiju Sova 2020. godine, a njen prvi dramski tekst za djecu naziva Ah, ta lektira, ne da mi mira postavljen je scenu kazališta Lutonjica Toporko 2021. godine. Živi u Zagrebu i Varaždinu. Kad još malo naraste, živjet će na otoku.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Možda će vas zanimati
Video
28.07.2023.

Učitavanje: Ivana Miloš i Hana Matejašić

U posljednjem izdanju tribine 'Učitavanje' moderatori Martin Majcenović i Vigor Vukotić ugostili su dvije mlade pjesnikinje: Ivanu Miloš i Hanu Matejašić

Poezija
15.05.2023.

A htela sam (izbor)

Ususret gostovanju u Booksinom književnom programu, donosimo izbor iz poetsko-proznog eksperimenta 'A htela sam' Maje Solar.

Poezija
18.04.2023.

Nikola Serdar - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Nikole Serdara, mladog pjesnika pohvaljenog na natječaju Goran za mlade pjesnike. 

Poezija
17.04.2023.

Vid Bešlić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Vida Bešlića, dobitnika nagrade Goran za mlade pjesnike.

Video
26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu