Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
16.02.2022. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Ines Meštrić i Anita Čeko

Srijeda
09.02.2022.
Proljeće u zraku, knjiga u ruci. Ili realnije, nekoliko dana zubatog sunca i mobitel na dlanu. Točno na vrijeme kao račun za plin, ali ipak manje papreno, stiže još jedno Učitavanje.
Ines Meštrić i Anita Čeko pričat će nam o svemu čemu se vesele, koji su im najdraža glagolska vremena i može li se uživati u mirisu e-knjiga. Pitanja postavljaju i mudro kimaju glavom, kao i dosad, Martin Majcenović i Vigor Vukotić.
Ines Meštrić rođena je 1996. godine u Bjelovaru. Diplomirala je kroatistiku i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon studija ostaje u Zagrebu gdje trenutno radi kao nastavnica hrvatskoga jezika i književnosti u osnovnoj školi te kao lektorica u izdavačkoj kući. Pisanje doživljava kao lijek; bijeg od sebe i sebi istovremeno. Piše od osnovne škole, a u posljednje se vrijeme odvažuje pisati javnije. Pjesme su joj objavljene na književnim portalima Booke.hr, Anna Lit te Poezija Online. Sudjelovala je na književnoj radionici Servis za pjesmu.
Anita Čeko odrastala je u Zadru, Livnu i Splitu. Trenutno živi u Zagrebu gdje je završila studije filmske dramaturgije i psihologije. Radi kao scenaristica i psihologinja te vodi filmske i psihodramske radionice. Članica je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) te Kinokluba Zagreb u kojem posljednih godina s guštom uči o filmu. Autorski filmovi koje radi (Jabuka, tri dvopeka, jogurt; Blizina; One su; Brinula) putuju po filmskim festivalima. Trenutno snima dokumentarni film u produkcijskoj kući Restart i razvija scenarij za dugometražni igrani film Viktorija. Poeziju je počela pisati nenadano lani dok je pet dana bila sama na "rezidenciji kod dida uz more”. Dosad nije javno čitala svoju poeziju.
 
Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Maksimalan broj osoba koji smije istovremeno boraviti u prostoru kluba je 25. Ulazak je moguć uz posjedovanje COVID potvrde.
***
Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.
Možda će vas zanimati
Video
28.07.2023.

Učitavanje: Ivana Miloš i Hana Matejašić

U posljednjem izdanju tribine 'Učitavanje' moderatori Martin Majcenović i Vigor Vukotić ugostili su dvije mlade pjesnikinje: Ivanu Miloš i Hanu Matejašić

Poezija
15.05.2023.

A htela sam (izbor)

Ususret gostovanju u Booksinom književnom programu, donosimo izbor iz poetsko-proznog eksperimenta 'A htela sam' Maje Solar.

Poezija
18.04.2023.

Nikola Serdar - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Nikole Serdara, mladog pjesnika pohvaljenog na natječaju Goran za mlade pjesnike. 

Poezija
17.04.2023.

Vid Bešlić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Vida Bešlića, dobitnika nagrade Goran za mlade pjesnike.

Video
26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu