Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
29.03.2023. u 20:00 @ Booksa

Učitavanje: Petra Čeč i Ivana Butigan

Nedjelja
26.03.2023.
Na prvome proljetnom Učitavanju predstavljamo vam dva imena koja su nam poznata iz finala književnih natječaja - Petru Čeč i Ivanu Butigan.
O tome što im znači čitanje, što pisanje, a što objavljivanje , uz čitanje vlastitih radova, razgovarat će s Vigorom Vukotićem i Martinom Majcenovićem.
Ivana Butigan (Zagreb, 1987.) diplomirala je komparativnu književnost i portugalski jezik i književnost na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Krajem 2021. počela je pisati kratke priče, koje su joj najdraža forma. 2022. ušla je u uži izbor natječaja Sedmica & Kritična masa, a 2023. u uži izbor za nagradu Prozak.
Petra Čeč (1990.), djevojčica iz Varaždina, psihologinja u Zagrebu. Trenutno u procesu završavanja edukacije iz Gestalt psihoterapije. U srednjoj školi je sudjelovala u literarnoj grupi i državnom Lidranu. Izbor pjesama iz te faze joj je objavljen u zbornicima („Za istinu ne treba naslov (2008.)“, „Moj tata plače u kinodvoranama (2010.)“, „Aritmia (2015.)“, „Trinaesti (2016.)“). Vraća se pisanju nakon deset godina i pohađa radionice poezije kod Ognjenke Lakićević i Olje Savičević Ivančević. Pjesme su joj objavljene u Vavilonskoj biblioteci i na stranicama Čovjek-časopis i Strane. Ušla je u širi izbor za nagradu „Na vrh jezika“ 2020. godine i 2022. godine te u izbor deset najboljih rukopisa za nagradu Mak Dizdar 2022. godine s neobjavljenom zbirkom poezije „Sramežljivost krošnji“. Neobjavljen rukopis pohvaljen je na natječaju Milivoj Cvetnić za najbolju pjesničku zbirku 2023. godine.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Možda će vas zanimati
Video
28.07.2023.

Učitavanje: Ivana Miloš i Hana Matejašić

U posljednjem izdanju tribine 'Učitavanje' moderatori Martin Majcenović i Vigor Vukotić ugostili su dvije mlade pjesnikinje: Ivanu Miloš i Hanu Matejašić

Poezija
15.05.2023.

A htela sam (izbor)

Ususret gostovanju u Booksinom književnom programu, donosimo izbor iz poetsko-proznog eksperimenta 'A htela sam' Maje Solar.

Poezija
18.04.2023.

Nikola Serdar - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Nikole Serdara, mladog pjesnika pohvaljenog na natječaju Goran za mlade pjesnike. 

Poezija
17.04.2023.

Vid Bešlić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Vida Bešlića, dobitnika nagrade Goran za mlade pjesnike.

Video
26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu