Page arrow

Iz knjižare Booksa: Fabrika knjiga

Large 1884
Četvrtak
25.02.2010.

Prije svega tu je monumentalno petoknjižje Rasprava o demokratskoj ustavnoj državi Aleksandra Molnara, vanrednog profesora na Istoriji socijalnih teorija na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U prvom tomu Molnar se bavi Pravom na otpor tiraniji, preko Klasičnih revolucija: Nizozemska – Engleska – SAD u drugom  Modernim revolucijama: Francuska – Rusija – Njemačka, u trećem tomu dolazimo do Građanske neposlušnosti i napokon Rata od kulta Votana do holokausta.

Izdvajamo i Tijela koja nešto znače – o diskurzivnim granicama 'pola' vodeće američke teoretičarke feminizma Judith Butler, Nedostižne kompromise u kojima se autor Dejan Ðokić bavi srpsko-hrvatskim pitanjem u međuratnoj Jugoslaviji te Kulturu laži, antipolitičke eseje Dubravke Ugrešić.

Od iste autorice tu je još i drugo, prepravljeno izdanje Ministarstva boli. U posjedu smo djevojačkog romana Španska nevesta by Ildiko Lovaš (Ildikó Lovas) i Neobičnih doživljaja gospodina Benjamina u zemlji boljševika kojeg potpisuje Branko Vučićević.

Na samom kraju skrećemo pažnju & pozornost na četiri naslova akademika Svetozara Petrovića, jednog od najistaknutijih književnih teoretičara s ovih prostora: Pojmovi čitanja, Priroda kritike, Spisi o starijoj književnosti & Problem soneta u starijoj hrvatskoj književnosti. Ali, kako kažu, ni to nije sve!

dojavio & prokazao:
Balkanski Špijun

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Kritike
Homepage 1282 07.12.2008.

KRITIKA 10: Dejan Ilić

'Osam i po ogleda o razumevanju' - između etike, poetike i politike; teorije i kritike; mraka 90-ih i suočavanja s njihovim nasljeđem. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu