Utorak
15.05.2007.

Još malo o Potteru

booksaA+ A-

Slavna spisateljica iznimno je dirnuta i zahvalna administratorima fan stranice Harryja Pottera, koji su spriječili objavljivanje detalja iz sedme i posljednje u nizu knjiga o mladome čarobnjaku među bezjacima.

Podsjetimo se, 28. travnja na stranici The Leaky Cauldron objavljeno je da su primili e-mailove ljudi koji tvrde da znaju sadržaj knjige Harry Potter and the Deathly Hallows, nakon čega je Melissa Anneli u uvodniku korisnicima napisala da na stranicu ne šalju detalje zapleta knjige, jer će njihove poruke proslijediti u par najpoznatijih odvjetničkih ureda.

Prijetnji administratora, Rowling na svojoj stranici pridodaje molbu o čuvanju podataka "iz jednog, jedinog razloga - jer želi da čitatelji koji su rasli zajedno s njezinim slavnim likom u novu pustolovinu uplove ne znajući kako će završti". Spisateljica tvrdi da joj motiv nije novac i da se ne boji da će zbog spoilera opasti prodaja knjige. "Spoleri nikada ne spriječe čovjeka da kupe knjigu, ali pokvare užitak u knjizi. Uvijek će postojati jadnici kojima je zabavno kvariti užitak drugima, ali sve dok stranice poput Leakyja imaju ovakve čvrste stavove, ne moramo se bojati," pridodala je.

Rowling, koja je prije par dana donirala veliku svotu nagradnom fondu časopisa News of the World koji nudi novac u zamjenu za informacije o nedavno otetoj četverogodišnjoj Britanki, otkrila je da planira objaviti Enciklopediju Harryja Pottera čija će zarada ići u dobrotvorne svrhe. Priručnik koji će sadržavati sve stvari koje ne možemo naći u knjigama, nastaviti će utabani put dviju knjiga – Čudesne zvijeri i gdje ih naći i Metloboj kroz stoljeća koje su zaradile više od 15 milijuna £ koje su pak donirane organizaciji Comic Relief koja financira projekte za siromašne u Velikoj Britaniji, dok dvije trećine budžeta idu za projekte u Africi.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.