Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Mima & Lestat

Large full moon
Ponedjeljak
17.03.2014.

Prošli tjedan živa u termometru sumanuto je rasla iz dana u dan, da bi za vikend posve prekardašila premašivši 20 iznad ništice. Osim za pšenicu i neke druge usjeve, to nije donijelo ništa dobro. Pokosila nas je viroza i (welt)šmrcanje. Dugo smo vijećali i na kraju odabrali sedam osoba koje su, uz vremenske prilike, obilježile književni tjedan iza nas.

1.  Charles Simic

2.  Afaa Michael Weaver

3.  Antun Gustav Matoš

4.  George Saunders

5.  Karl Marx

6.  knjižničar(i)ke

7.  vampir Lestat & Mima Simić

Pjesnici očigledno rulaju i to se posložilo samo od sebe, ali ulazak na listu podjednakim brojem bodova izborili su vampir Lestat i Mima Simić. Iza njih ostala je, primjerice, i takva veličina kao što je Oprah Winfrey.

Na prvi pogled njih dvoje nemaju puno toga zajedničkog. Lestat je fiktivna osoba, a Mima nije. On je užasno star – ona je još mlada. Lestat voli odjenuti one fensi šulje s volanima - Mima baš i ne. Ipak, imaju i ponešto zajedničkog: poslije godina izbivanja najavili su povratak u književnu arenu i upravo zbog toga su i dospjeli u našu rubriku vijesti. Iza njih stoje književne iskusnjare -  Anne Rice kao Lestatova stvoriteljica, dok se iza Mime nadvila sjena urednika Krune Lokotara. Mišljenja smo da je to garancija kako ćemo ovo dvoje, možda još ove godine, opet vidjeti u ovoj istoj rubrici.

Inače, kako doznajemo, Lestat se vraća u romanu, a Mima piše kratke priče u istarskom gradiću Pazinu. Fanovi čekaju!

foto: bill mulder

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu