Page arrow

Presuda za Cornwell

Large cornwell
Četvrtak
21.02.2013.

Popularna autorica krimića Patricia Cornwell dobila je parnicu protiv svoje bivše računovodstvene firme Anchin, Block & Anchin. Cornwell je podigla tužbu 2009. kad je shvatila da na računu, unatoč ogromnim godišnjim zaradama od prodaje knjiga, ima minus od 13 milijuna dolara. Cornwell je optužila tvrtku za nemarno rukovođenje njenim financijama. Tvrtka se branila tvrdnjom da je Cornwell sama kriva za gubitke zbog svog rastrošnog i neodgovornog ponašanja.

Američki federalni sud presudio je u korist Cornwell i tvrtka će morati oštećenoj autorici isplatiti 51 milijun dolara. Tvrtka će tako kompenzirati ne samo direktnu štetu, nego i impliciranu štetu: naime, Cornwell je propustila rok za novi roman zbog toga što je tvrtka odugovlačila s financiranjem renovacije njene kuće. Tako je, po sudu, Cornwell propustila zaraditi 15 milijuna dolara koje tvrtka sad treba kompenzirati.

"Bože, blagoslovi pravdu! Ovo je bilo iznimno stresno iskustvo i sad osjećam ogromno olakšanje", rekla je Cornwell.

Nije poznato hoće li se tvrtka Anchin, Block & Anchin žaliti na ovu strogu presudu.

izvor: The Guardian
foto: forestwildlife

Možda će vas zanimati
Književne svilarije
Homepage stare knjige 26.02.2013.

Dva sudska slučaja

Proteklih dana dvije odluke sudova u SAD-u pobudile su veliku pažnju ne samo medija, već i vodećih svjetskih političara...

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu