Ponedjeljak
12.12.2016.

Zaključen Sa(n)jam knjige u Istri
Extra_large_knjige_libar_za_vajk
Foto: Tanja Draškić Savić / Sa(n)jam knjige u Istri
A+ A-
Zaključen je ovogodišnji 22. Sa(n)jam knjige u Istri. Najveći festival knjiga i autora u Hrvatskoj trajao je punih 11 dana. Više od 60.000 ljudi posjetilo je prostore Sajma i redovito sudjelovalo na svim programima, a posjetiteljima je bilo dostupno više od 10.000 naslova.
 
Na kraju sajma dodijeljene su Čitateljska nagrada dr. Ivo Borovečki i nagrada publike sajma Libar za vajk
 
Nagrada Borovečki dodjeljuje se najboljem čitatelju Sajma, a ove ju je godine primio liječnik i bivši ravnatelj pulske bolnice dr. Lems Jerin, koji je tijekom primanja nagrade rekao: "Ja se prema knjigama odnosim kao prema živim bićima, kao mudrim savjetnicima koji razmišljaju i osjećaju". 
 
Nagrada Libar za vajk dodjeljuje se na temelju glasova publike pulskog sajma, a u konkurenciju ulaze knjige objavljene 2016. i izložene na sajmu. Najomiljenija knjiga je Pjevač u noći Olje Savičević Ivančević. Slijede Opća teorija zaborava Joséa Eduarda Agualuse i fotomonografija Istra/Istria: stvorena po mjeri čovjeka Igora Zirojevića i Silvia Forze.
 
Naposljetku, najavljena je regionalna tema idućeg Sajma. Nakon ovogodišnjeg slovenskog programa Ljubljana pere, iduće godine očekuje nas program Hercegovina čita, koji će nastati u suorganizaciji s West Herzegowina Festom iz Širokog Brijega. Selektor programa bit će pisac i novinar Emir Imamović Pirke.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.