Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književna radionica u Močvari

Large za objavu

Foto: 'Facebook'.

Utorak
05.04.2022.

Imate li kratku prozu koja usamljeno čuči na dnu ladice ili je stavljena na čekanje u neki folder na laptopu, pa i ako ste objavili koju kratku priču koju biste željeli detaljnije analizirati, prijavite se na radionicu kreativnog pisanja proze pod vodstvom pisca Roberta Perišića u Močvari. 

Zainteresirani se mogu prijaviti na email pr@mochvara.hr naznakom "za Književnu radionicu u Močvari" i s idućim prilozima u običnom .doc (ne docx) formatu:

  • kratki životopis s osnovnim podacima i vašom email adresom (400-800 znakova),
  • kratko motivacijsko pismo (1.000-2.000 znakova) koje ne mora biti napisano u formalnom tonu, a iz njega se, poželjno, može saznati nešto o vašem odnosu prema književnosti, o osobnim razlozima za pisanje, o tome koliko i što čitate, o književnim uzorima ako ih imate, o tome kako sami procjenjujete vlastito pisanje i o tome kakvu biste knjigu jednom željeli napisati. Nije nužno odgovoriti na sva ova pitanja (više su to smjernice, da se izbjegne fraziranje), ali važno je da organizatori saznaju nešto više o vašim interesima, očekivanjima i motivaciji za ovu radionicu,
  • ogledni prozni rad ili radovi (u ukupnoj duljini od 3.000 znakova do 6.000 znakova s razmacima). Radovi mogu biti prethodno objavljeni ili neobjavljeni. Može biti i ulomak iz veće cjeline. Ako je posrijedi više radova (kratki prozni oblici), svejedno ih pošaljite u jednom .doc dokumentu, zajedno s prilozima pod prvom i drugom točkom.

Prijavni dokument u .doc formatu naslovite svojim imenom i prezimenom, uz dodatnu naznaku "za radionicu" (npr: "Ana Anić za radionicu") i šaljite ga do 15. travnja 2022. godine.

Radionica je besplatna, a broj mjesta je ograničen. Radionica će se održati u tri (pred)večernja termina u drugoj polovici travnja i početkom svibnja u Močvari. U slučaju većeg broja kvalitetnih prijava, popunjavat će se mjesta i za iduće dvije radionice koje će se održati u 2022. godini.

Ostale informacije o radionici provjerite na linku

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage 5019102115 f74192e1b6 z 23.06.2014.

Književna scena kao takmičenje?

Umjesto kritike pojedinog djela, ovaj put Vladimir Arsenić donosi sud o recentnim regionalnim natječajima za kratku priču.

Piše: Vladimir Arsenić

Homepage 335 21.06.2010.

'Sedam' - roman u nastajanju

Na Booksi i Celeberu čitajte 'Sedam'. Pišu: Daniel Bele, Ivana Gudelj, Luka Marić, Dario Šarec, Andrija Škare, Predrag Vrabec i netko od Vas!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu