Četvrtak
26.04.2018.

Nasljeđe
Extra_large_antigua
Antigua (Foto: Daniel Mennerich / Flickr )
A+ A-
Ovogodišnje 17. izdanje Festivala europske kratke priče i ovaj put raspisuje natječaj za kratku priču. FEKP će se održati u Zagrebu i Rijeci od 27. svibnja do 1. lipnja 2018. godine, a ovogodišnja tema natječaja je HERITAGE / NASLJEĐE.
 
Cijeli festival posvećen je Nasljeđu, temi koja se provlači kroz sve naše potrage. Povijest i geografija, nacija i kultura, spol i rod, svjetonazor i jezik, obitelj i religija, rasa i klasa, geni… u svakome od ovih pojmova potencijalni je odgovor i moguća bojišnica, svaki od njih jest i može postati priča za sebe. Što je ono što nasljeđujemo i jesu li neka nasljeđa važnija od drugih? Jesmo li svojim nasljeđem određeni nepovratno, bilo prihvaćajući ga ili osporavajući? Što je, na kraju, ono što želimo ostaviti za sobom? – pitanja su to koja u djelima sudionika ovogodišnjeg FEKP-a povezuju našu sadašnjost i našu budućnost, ono što živimo.
 
FEKP prije svega voli dobru književnost, pa tako i temu ne treba shvatiti previše doslovno; treba pisati o onome što za vas znači "Naslijeđe", a strogi ali pravedni žiri će poslano čitati, ocijeniti i nagraditi najbolje.
 
Propozicije natječaja:
 
• na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHS-u (jezicima regije)
• prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče
• priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima
• priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5)
• priče se šalju isključivo na mail contest@europeanshortstory.org
• drugačije poslani radovi neće biti uzeti na razmatranje
• natječaj je javan
 
Natječaj je otvoren do 20. svibnja u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.
 
Deset priča koje su ušle u finale objavit će se 27. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade objavljuju se na večernjem čitanju 29. svibnja u Teatru &TD. Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju ovogodišnjeg festivala.
 
Žiri čine pisci, urednici, novinari i književni kritičari: Stjepan Balent (predsjednik žirija), Andrija Škare, Korana Serdarević, Ivan Jozić i Vladimir Arsenić. Kao i svake godine, autori tri najbolje ocjenjene priče osvojit će vrijedne nagrade, a pobjednik odlazi na dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.