Page arrow

Natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Large dobitnici v.b.z. nagrade
Petak
18.12.2020.

V.B.Z. sedamnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine.

Autoru rukopisa najboljeg romana bit će uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 20. veljače 2021. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama V.B.Z.-a.

Žiri će ove godine djelovati u sastavu Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Vanja Kulaš i Drago Glamuzina.

Dosadašnji dobitnici nagrade u razdoblju od 2002. do 2020. godine bili su Josip Mlakić za roman Živi i mrtvi, Marinko Koščec za roman Wonderland i Jelena Marković za roman Escajg za teletinu, Davor Špišić za Koljivo, Nura Bazdulj Hubijar za Kad je bio juli, Hrvoje Šalković za Pravi se da ovo nisi vidio, Svjetlana Gjoni za Nula nemo, Predrag Crnković za Beograd za pokojnike, Dragan Pavelić za Proljeće u Karolinentalu, Aleksandar Novaković za roman Vođa, Ankica Tomić za Naročito ljeti, Ivica Prtenjača za roman Brdo, Marina Vujčić za roman Susjed, Lada Vukić za roman Specijalna potreba i Ivica Ivanišević za roman Knjiga žalbe, Marina Šur Puhlovskiza roman Divljakuša , Olja Knežević za roman Katarina, Velika i Mala te Žarko Jovanovski za roman Pizzeria Europa.

Izvor: V.B.Z.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu