Page arrow
Lipanj  2023.  2 Lipanj  2023.  3

Booksina radionica poezije - otvorene prijave za novu sezonu!

Large o6140151 s

Fotografija: Mojca Brenko-Puzak. Polaznice i polaznici čitaju svoje pjesme na Booksi u parku 2022. godine.

Ponedjeljak
27.02.2023.

Zadnji dani veljače u Booksi već godinama znače jedno - otvaramo prijave za Booksinu radionicu pisanja poezije koju vodi Dorta Jagić!

Vjerujemo da jedinstvenu i vrsnu pjesnikinju Dortu Jagić ne treba puno predstavljati, ali za one kojima treba osvježiti pamćenje, slijedi par crtica iz bogate bio/bibliografije. Dorta je dosad objavila pjesničke knjige Plahta preko glaveTamagochi mi je umro na rukamaĐavo i usidjelicaKvadratura dugeKauč na trgu Kafkin nož, knjige proze KičmaS tetovažom nisi sam, leksikon Mali rječnik biblijskih žena, putopise Prolazi i pukotine te knjigu eseja Veće od kuće. Njezina najnovija knjiga Noć na Zemlji zbirka je nokturalnih priča, putopisa, dnevničkih i memoarskih zapisa, meditacija, fantazija, poetskih studija i bilješki. Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, među kojima su nagrada Goranovo proljeće, Goranov vijenac za ukupan doprinos hrvatskoj poeziji i The European Poet of Freedom Award.

A sada nekoliko informacija o samoj radionici i prijavama...

Radionica traje 10 tjedana, započet će sredinom ožujka i trajati do konca svibnja. Sastanci u sklopu radionice održavat će se jednom tjedno, ponedjeljkom od 17 do 19 sati, a u međuvremenu se pišu zadaće koje zada voditeljica.

Osim što je vanserijska pjesnikinja, Dorta je i odlična pedagoginja i uvjerili smo se više puta kako iz ljudi može "izvući" ono što ni one/i sami ne znaju da imaju. Ako nam ne vjerujete, na linku pročitajte radove s prethodnih radionica, to je najbolji dokaz! Poezija prošlogodišnjih polaznica i polaznika radionice objavljena je u zborniku Za psihom, poezijo, koju je uredio i oblikovao Ivan Markota. Zbornik potražite na linku.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati kratku biografiju (samo osnovne informacije) i tri pjesme, nevažno jesu li negdje objavljene ili ne.

Rok za prijave je ponedjeljak, 6. ožujka do 23.59h, a prijave se šalju na adresu booksa@booksa.hr s naznakom "Prijava na radionicu poezije". Pohađanje radionice je uz kotizaciju, koja je za studente, nezaposlene i umirovljenike reducirana. Ako imate još pitanja (što?, kako?, kada?, gdje?, koliko?), šaljite ih na isti mail!

S obzirom na to da je broj mjesta na radionici ograničen na najviše 10 osoba, a prijava uvijek bude više, Dorta će na temelju materijala koje ćete poslati zaključiti kome bi radionica mogla biti od najveće koristi.

Ako imate bilo kakvih pitanja, pošaljite ih na booksa[at]booksa.hr ili nas nazovite na 01/ 4616 124.

Veselimo se vašim prijavama!

Možda će vas zanimati
Dortina radionica poezije
Homepage sam balye 8apm7vbrp u unsplash 05.12.2022.

Vijesti iz kulture

Donosimo tri pjesme Tene Tadić nastale na Booksinoj radionici poezije koju vodi Dorta Jagić.

Dortina radionica poezije
Homepage oliver hihn fd3nfkslkzs unsplash 14.11.2022.

Zelengaj

Čitajte pjesme Tatjane Ćaćić nastale na Dortinoj radionici poezije.

Dortina radionica poezije
Homepage marcos pena jr pty6cetxrp8 unsplash 31.10.2022.

Bezbrižno davljenje

Čitajte pjesme Klare Latinac nastale na Booksinoj radionici poezije pod vodstvom Dorte Jagić: 'Bezbrižno davljenje', 'Dvije ruke A. Rodina', 'Simpatičnost ljeta obojena neizvjesnošću'.

Dortina radionica poezije
Homepage lukasz rawa mqqp eftc7w unsplash 24.10.2022.

Ikona

Čitajte poeziju Jasne Dragić nastalu na Dortinoj radionici poezije u Booksi!

Dortina radionica poezije
Homepage hans eiskonen potgjdsw06k unsplash 17.10.2022.

Sve je (pro)palo

Čitajte pjesme Branke Trbović nastale na Booksinoj Radionici pisanja poezije koju vodi Dorta Jagić!

Dortina radionica poezije
Homepage lan gao kbuwjevavm8 unsplash 10.10.2022.

Intima

Donosimo tri pjesme Bojana Krištofića nastale na radionici poezije pod vodstvom Dorte Jagić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu