Prema novim epidemiološkim mjerama klub Booksa poslužuje kavu za van svaki dan (osim ponedjeljka) od 11 do 17h. / You can order coffee to go every day (except Monday) from 11am to 5pm.
Close
Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Nagrada Fric 'Vošickom'

Large inkedvosicki300 2 izdanje li S naslovnice knjige.
Petak
05.02.2021.

Ovogodišnji dobitnik književne nagrade Fric 2019/20. za najbolju knjigu fikcijske proze je roman Vošicki Marka Gregura (Hena com).

U romansiranoj biografiji Vošicki riječ je o danas zaboravljenom češkom doseljeniku Vinku Vošickom koji je zadužio koprivničko nakladništvo, ali i cijelu hrvatsku kulturu. Priča je to o pravom čovjeku u krivim vremenima, o dvama svjetskim ratovima i nebrojenim političkim prevratima.

Naslove je prosuđivao žiri u sastavu Biljana Romić (predsjednica), Vesna Degoricija, Jagna Pogačnik, Vlado Martek, Hrvoje Klasić i Igor Vikić, a u finalu su se, osim Gregura, nalazili i Darko Cvijetić (Što na podu spavaš), Almin Kaplan (Meho), Andrej Nikolaidis (Odlazak), Želimir Periš (Mladenka kostonoga) te Ivica Prtenjača (Plivač).

O značaju Vošickog i nastanku Vošickog čitajte u razgovoru s Markom Gregurom


Izvor: Književna nagrada Fric

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu