Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Radionica poezije o znanstvenicama

Large za fotku
Ponedjeljak
02.05.2022.

Koliko znate o našim prethodnicama u znanosti i jeste li svjesni u kojoj su mjeri zadužile ne samo književnu, već i znanstvenu povijest? Kako bilo, imamo fantastičnu priliku saznati više!

U okviru VoxFeminae Festivala održat će se radionica poezije o znanstvenicama koju će voditi naša nagrađivana pjesnikinja Monika Herceg

Na ovim radionicama proći će se povijest ženskog djelovanja u znanstvenim sferama od stare Grčke pa do danas, osvrćući se ponajviše na biografije žena kao točke borbe za ravnopravnost, ali i njihova velika, a nerijetko zanemarena znanstvena otkrića. Radionica je zamišljena kao kratki hod kroz povijest u kojem će voditeljica sudionike provesti kroz različita polja istraživanja u kojima su žene radile kroz cijelu povijest, ali i kao intenzivna radionica pisanja poezije na kojoj će se, uz bitne motive vezane uz znanstvenice, o njima stvarati i poezija.

Poezija je polje igre koje je apsolutno otvoreno bilo kakvim temama, a kroz ove radionice ono će se nastojati vidjeti i kao način stvaranja malih dijaloga ili spomenika našim prethodnicama, od liječnica i matematičarki do biologinja i fizičarki.

Radionica će se odvijati u Šesnaestici (Ozaljska 16) u sljedećim terminima:

  • subota, 7. svibnja 10:00 – 12:00
  • subota, 14. svibnja 10:00 – 12:00
  • subota, 21. svibnja 10:00 – 12:00

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete na tihana@voxfeminae.net uz napomenu "Za radionicu poezije" do 5. svibnja. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt telefon i kratko motivacijsko pismo o tome zašto se prijavljujete na ovu radionicu i imate li prethodnog iskustva s pisanjem poezije. Prijavom se obvezujete na sudjelovanje na sva tri termina radionice. 

Priključite se stvaranju poezije koja je inspirirana važnim naslijeđem naših prethodnica!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu