Asterix je uspio zbog marketinga

Razgovarali smo s izdavačem Nebojšom Radićem, vlasnikom kuće Bookglobe, o povratku Asterixa u Hrvatsku i budućnosti stripa.

'Svoj jezik i volim i mrzim'

Razgovarali smo Mihailom Šiškinom, jednim od najznačajnijih ruskih pisaca danas, o smrti, jeziku i hrvatskom prijevodu romana 'Pismovnik'.

Zajednička patnja

Razgovarali smo s talijanskom spisateljicom Francescom Melandri o romanu 'Viši od mora' i zatvorskom sustavu kojim se roman bavi.

Ljudi koji kažu 'Ne!'

Razgovarali smo s jednim od najboljih suvremenih pisaca španjolskog jezika i gostom Festivala svjetske književnosti, Javierom Cercasom.

Autori koji pišu o slobodi

Uoči 2. Festivala svjetske književnosti koji počinje 4. rujna, pričali smo s programskim direktorom Seidom Serdarevićem.

'Mladi pamte zašto pišu'

Razgovarali smo s piscem i kritičarem Robertom Perišićem o programu 'Književnost u Močvari', seriji tribina o piscima najmlađe generacije.

'Priča dolazi iz jedne slike'

Kanadski pisac Mark Anthony Jarman u Booksi nam je pričao o najvažnijim sporednim stvarima u životu: književnosti i hokeju.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.