Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nažalost, nema najavljenih događanja!

Vizualni salon - prošla događanja
Vizualni salon
Homepage niko mihaljevic maskeron govori 12.03.2024. u 20:00 @ Booksa

Vizualni salon #6: Niko Mihaljević

Na prvom Vizualnom salonu u 2024. ukazat će se Niko Mihaljević, svestrani autor iza kojeg je nesvakidašnje plodna godina. 

Vizualni salon
Homepage %c5%bdeljko beljan tri kornera penal galerija a%c5%bd rujan 2022 foto sanja bistri%c4%8di%c4%87 sri%c4%87a 17.10.2023. u 18:00 @ Booksa

Vizualni salon #5: Željko Beljan

Nakon Marije Ančić, Zlatana Vehabovića,Tina Dožića i Ivane Filip, glavni gost petog po redu 'Vizualnog salona', trećeg u 2023. godini, bit će Željko Beljan, likovni umjetnik s prvenstvenim zanimanjem za rad s tekstilom. 

Vizualni salon
Homepage vizualni salon 4 ivana filip foto 19.09.2023. u 20:00 @ Booksa

Vizualni salon #4: Ivana Filip

Nakon Marije Ančić, Zlatana Vehabovića i Tina Dožića, glavna gošća četvrtog po redu 'Vizualnog salona', drugog u 2023. godini, bit će Ivana Filip, multimedijska umjetnica.

Vizualni salon
Homepage tin dozic dromomania postav izlozbe s autorom 19.01.2023. u 19:00 @ Booksa

Vizualni salon #3: Tin Dožić

Gost trećeg po redu 'Vizualnog salona', te prvog 2023. godine, bit će Tin Dožić, jedan od najpoticajnijih hrvatskih umjetnika mlađe generacije.

Vizualni salon
Homepage screenshot 2022 10 13 at 12.03.39 18.10.2022. u 19:00 @ Booksa

Vizualni salon #2: Zlatan Vehabović

Drugi 'Vizualni salon' ugostit će Zlatana Vehabovića, jednog od svojim radom najprisutnijih i najosobenijih hrvatskih i regionalnih slikara svoje generacije. 

Vizualni salon
Homepage marija ancic rad 01 14.04.2022. u 18:00 @ Booksa

Vizualni salon #1: Marija Ančić

Vizualni salon najnoviji je program u kojem će Bojan Krištofić ugošćivati sudionike/ice scene suvremenih likovnih umjetnosti, s naglaskom na umjetnike/ice i umjetničke grupe čiji vizualni rad sadrži izraženu narativnu dimenziju.

Vizualni salon

Vizualni salon je Booksin program čiji je voditelj Bojan Dmitrović Krištofić, dizajner i pisac, kritičar i novinar, povremeni kustos i član uredništva Vide, audiovizualnog kanala SNV-a. Gosti Vizualnog salona su sudionici/e scene suvremenih vizualnih umjetnosti, s naglaskom na pojedine autore/ice i autorske grupe čiji individualni i kolektivni vizualni rad sadrži izraženu narativnu dimenziju; dakle, gošće i gosti Vizualnog salona su likovni autori/ce koji, u širem smislu riječi, pripovijedaju slikama.
Gdje su granice, da ne kažemo okviri slike? Je li ih danas uopće moguće pronaći i doseći? Je li u vrijeme post-interneta i post-istine baš sve jedan beksrajni hipertekst u jednom beskonačnom oblaku, ili su „elementarne čestice“ pripovijedanja poput riječi i rečenica, slika i sljedova, sposobne zadržati samostalni integritet? Jesmo li mi sami sve to skupa uopće sposobni prepoznavati? Na takva pitanja i druga koja će nam neprekidno padati na pamet, tražit ćemo odgovore skupa s umjetnicima/ama, neumornim proizvođačima slika u materijalnim i virtualnim svjetovima oko nas.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu