Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bliži se 'Goranovo proljeće'

Large fotka
Ponedjeljak
04.03.2024.

Atmosfersko je proljeće, čini se, i na kontinentu prestiglo ono kalendarsko. To ne mora nužno biti dobra vijest, ali približavanje prvog dana proljeća za ljubitelje poezije sasvim sigurno jest. Stoga, zabilježite u svoje kalendare, životne kao i književne, 21. ožujka – rođendan Ivana Gorana Kovačića i Svjetski dan poezije!

Pred nama je 61. Goranovo proljeće koje će se ove godine odvijati od 20. do 23. ožujka u Zagrebu, Lukovdolu i Rijeci. U već uobičajenom ritmu, dodijelit će se nagrade Goranov vijenac i Goran za mlade pjesnike te ugostiti petnaestak pjesnika iz Europe i svijeta, i isto toliko njihovih domaćih kolegica i kolega.

Programi će se odvijati u zagrebačkom Kazalištu lutaka i na akademijinoj Sceni F22, u Domu kulture u Lukovdolu te kultnom antikvarijatu Ex libris i dvorani Mjesnog odbora Kozala u Rijeci.

Spajat će se poezija i film, poezija i glazba, poezija i izvedba, i to u suradnji s berlinskim Zebra Poetry Film Festivalom, Akademijom dramske umjetnosti i Muzičkom akademijom. Veselimo se također nastupima etabliranih i uzbudljivih imena iz svijeta glazbe.

Mi smo kratko bacili pogled unatrag i prisjetili se i našeg razgovora s poznatim pjesnikom, prozaistom, esejistom i predsjednikom Goranovog proljeća Markom Pogačarom, kada smo saznali više o samoj manifestaciji koja je prošle godine proslavila velikih 60 godina postojanja, a Maja Vuković pisala je o prošlogodišnjim laureatima i pratećem katalogu

Veselimo se još jednom proljetno-pjesničkom druženju!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu