Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Nažalost, nema najavljenih događanja!

Škrabica - prošla događanja
Škrabica
06.10.2022. u 20:00 @ Booksa

Škrabica: Kaleido akustik

Kaleido nikako nisu samo Janet i Mirna, ali u ovom posjetu Booksi, one su pripremile akustične verzije Kaleidovih pjesama, vraćajući se i nazdravljajući počecima ovog projekta.

Škrabica
14.09.2022. u 20:00 @ Booksa

Škrabica: Denis Katanec

Na krilima Roda kroz more lo-fi singlova i jada Jada Jade i svega tajnog i novog što se na listi nađe. Denis Katanec u Booksu donosi sve!

Škrabica
23.09.2021. u 20:30 @ Booksa

Škrabica: Trio Franolić Ćulap Gabrić

U Booksin park vraća se trio koji u svojim toplim zvucima spaja elemente arapske, turske i balkanske glazbe s indijskom, jazz, romskom i klasičnom glazbom. 

Škrabica
15.07.2021. u 20:30 @ Booksa

Škrabica: Ivan Grobenski

Na Škrabici u sklopu Bookse u parku, posljednjoj u ljetnoj sezoni, nastupit će Ivan Grobenski!

Škrabica
03.06.2021. u 20:30 @ Booksa

Attackapulco: Sara Renar na Škrabici

Na svirku u park ispred Bookse ponovno nam dolazi jedna od ponajboljih domaćih kantautorica i predstavnica domaće alternativne glazbene scene Sara Renar.

Škrabica
06.05.2021. u 20:30 @ Booksa

Škrabica: Vedran Šuvak Šuvi

Nakon prošlogodišnjih vremenskih (ne)prilika, na svirku u okrilju Škrabice u park ispred Bookse vraća se bosutski bećar Vedran Šuvak Šuvi, vođa indie-rock benda Sleepyheads.

Škrabica
01.10.2020. u 18:00 @ Booksa

Škrabica: Lovorka Sršen

Dolazi u pratnji još jednog dobro znanog imena.

Škrabica
24.09.2020. u 18:00 @ Booksa

Škrabica: Cura i Dečko

Elektro-akustika za dobrodošlicu jeseni.

Škrabica
16.09.2020. u 18:30 @ Booksa

Škrabica: Nina Bajsić

Povratnički koncert Nininih retro melodija.

Škrabica

Škrabica pruža publici jedan drugačiji pogled na glazbenike kao multitalentirane umjetnike, autorice i stvaraoce.

Glavna svrha ovog programa jest da osigura prostor za nastup te svu tehničku i promocijsku podršku kantautorima/cama koji po svom glazbenom izričaju i načinu rada pripadaju nezavisnoj glazbenoj sceni, a njihova glazba predstavlja otklon od dominantnih trendova. Program su pokrenuli prije 10 godina renomirani kantautori Ante Perković, Nina Romić i Luka Belani. Od 2012. do početka 2016. godine vodio ga je blues glazbenik Adam Semijalac (umjetničkog imena Bebe' Na Vole'), potom pisac i glazbeni kritičar Andrija Škare. Andriju su u vođenju naslijedile novinarke, glazbene entuzijastice Ivana Krešić i Valentina Sertić, a zatim je Škrabicu uređivao glazbeni urednik i povjesničar Matej Ivušić, a od njega je uređivanje preuzela Marija Krstanović. Sada Škrabicu uređuje Booksin tim uz veliku pomoć naših prijatelja, velikih glazebnih znalaca. Na njoj je sudjelovalo preko dvije stotine glazbenika, a vremenom se oko nje okupila zajednica nezavisnih glazbenika koji se međusobno podržavaju dolaskom na koncerte i pomaganjem u promociji nastupa.

Program je besplatan, a među publikom se skupljaju dobrovoljni prilozi kao novčana podrška za umjetnike pa od tud i ime programa: Škrabica. Od 2017. godine, svakog lipnja sjećamo se prerano otišlog umjetnika, glazbenika i pisca Ante Perkovića, Booksinog prijatelja i prvog urednika Škrabice te njegov život i stvaralaštvo slavimo na koncertu pod nazivom Škrabica za Antu.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu