Petak
18.03.2016.

Natječaj VBZ - Tisak Media 2016

booksaExtra_large_writer
Foto: Jose Maria Cuellar / Flickr
A+ A-
Izdavačka kuća VBZ najavila je u srijedu u Zagrebu raspisivanje natječaja za trinaestu godišnju književnu nagradu VBZ – Tisak Media 2016., koju u suradnji s partnerom i sponzorom Tisak Mediom dodjeljuje najboljem neobjavljenom romanu na hrvatskom jeziku s ciljem poticanja interesa za pisanje i čitanje domaće proze.
 
Riječ je o jednoj od najizdašnijih književnih nagrada koja dobitniku donosi novčanu nagradu od 100.000 kuna, te izdavanje rukopisa na hrvatskom jeziku.
 
Glavni urednik VBZ-a i član ocjenjivačkog suda Drago Glamuzina istaknuo je na konferenciji za novinare u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića kako je riječ o izuzetno važnom projektu usmjerenom na poticanje ne samo pisanja već i čitanja, pa je tako doista važno da se na natječaj javi što više kvalitetnih pisaca. Istaknuo je da su posljednja dva nagrađena romana – Brdo Ivice Prtenjače i Susjed Marine Vujčić – naišla na sjajan odaziv, te doživjela nekoliko reizdanja.

Na konferenciji je govorila i posljednja dobitnica nagrade, spisateljica i urednica Marina Vujčić: "Susjed je moj četvrti roman, struka me i prije doživljavala ozbiljno. No, odjednom sam zahvaljujući toj nagradi postala vidljivija, a krajnji čitatelji koji inače nisu ni znali za mene sada su čuli za moja djela i doživljavaju me ozbiljno kao autoricu."

Ovogodišnji žiri, uz Glamuzinu, kao i prošle godine čine književnik Zoran Ferić (predsjednik), književni kritičar Strahimir Primorac, književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik i pjesnik, prozaist i esejist Mile Stojić.
 
Sponzori nagrade su, treću godinu za redom, Tisak Media i Jamnica. 
 
Natječaj VBZ i TISAK Media za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2016. godine otvoren je do 15. srpnja, a njegovi će rezultati biti objavljeni do 1. prosinca. Propozicije natječaja možete pročitati na ovoj stranici.

***

info: Hina
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.