Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Large novo fotka

Foto: V.B.Z. online bookshop & club.

Petak
22.12.2023.

Za sve one koji traže priliku za objavu rukopisa koji čuvaju u ladici, evo ideje kako da on ugleda svjetlo dana i/ili knjižnice i knjižare. Riješite svoje dileme prijavom na ovaj natječaj!

Izdavačka kuća V.B.Z. raspisala je natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine

U 2024. godini po dvadeseti put će se tražiti rukopis kojemu će se dodijeliti V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 15.000,00 eura. 

Uz novčanu nagradu, i objavu romana u Hrvatskoj, V.B.Z. ulaže velike napore kako bi što više pobjedničkih romana bilo prevedeno na velike jezike, pa su tako, u posljednjih nekoliko godina na engleski ili njemački prevedeni Brdo Ivice PrtenjačeSpecijalna potreba Lade VukićDivljakuša Marine Šur PuhlovskiKatarina, Velika i Mala Olje Knežević i roman Sine, idemo kući Ivice Prtenjače.

Rok za slanje rukopisa na natječaj je 25. ožujka 2024. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom. Provjerite što je sve potrebno za prijavu u tekstu javnog natječaja s detaljnim propozicijama koji je dostupan ovdje.

Žiri će ove godine djelovati u sastavu: Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Vanja Kulaš i Drago Glamuzina. Svečana dodjela nagrade bit će upriličena u rujnu na festivalu Vrisak u Rijeci.

Ovogodišnji dobitnik nagrade bio je Nebojša Lujanović i roman Tvornica Hrvata.

Izvor: V.B.Z.

Možda će vas zanimati
Na blic
Homepage thumbnail slike 689 01.03.2022.

Blic pitanja: Anđela Zrnić

Anđeli Zrnić, pobjednici V.B.Z.-ova Natječaja za kratku priču za mlade 'Sve je lako kad si mlad?', postavili smo nekoliko blic pitanja!

Piše: Ivana Dražić

Na blic
Homepage thumbnail image0 25.02.2022.

Blic pitanja: Roko Juretić

Roku Juretiću, pobjedniku V.B.Z.-ova Natječaja za kratku priču za mlade 'Sve je lako kad si mlad?' postavili smo nekoliko blic pitanja.

Piše: Ivana Dražić

Proza
Homepage photo 1495968283540 e1df41995ba6 22.02.2022.

Sve je lako kad si mlad

Donosimo priču Anđele Zrnić, koja je na Natječaju za kratku priču za mlade V.B.Z.-a 'Sve je lako kad si mlad?' osvojila prvo mjesto u kategoriji priča mladih od 15 do 18 godina.

Proza
Homepage photo 1604118469935 7a9ff84bef1b 22.02.2022.

Šoping groznica

Priča Roka Juretića, koji je na Natječaju za kratku priču za mlade V.B.Z.-a 'Sve je lako kad si mlad?' osvojio prvo mjesto u kategoriji priča mladih do 14 godina.

Kritike
Homepage coelho 26.03.2017.

Dosada književne korektnosti

Recentni pobjednički romani nagrade VBZ / Tisak Media nisu potpuno loši, ali se zadržavaju na razini odmjerenog i nazovi-duhovitog.

Piše: Ivan Tomašić

U fokusu
Homepage susjed 18.12.2015.

Fatalna igra na sigurno

VBZ je nagradio roman 'Susjed' Marine Vujčić koji je problematičan zbog klišejiziranog i stereotipnog prikaza žene kao usidjelice.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu